Om innehållet - Christer Hjorth

Om en annorlunda språkbok, om reflektioner i versform och lite allmänt om eget bokbyggande
Christer Hjorth - Språket och reflektionerna
Go to content

Main menu:

Fler Ord och bilder
Boken finns i mjukband (128 sidor, ISBN 9789178511129) och som e-bok och den kan beställas i närmaste bokhandeln eller från nätbokhandlare som Adlibris. Nätbokhandeln tar 166 kr för boken och kr för 61 kr för e-boken. (Både Adlibris och Bokus har alternativ med fri frakt.) Den kan även beställas direkt från förlaget BoD, där priset är 150 kr (+ porto).

*

Mina perspektiv här är kanske inte så många, men ämnena är desto fler. Den här boken handlar bland annat om … åldrande, tröst, tid, syndabockar, snilleblixtar, självgodhet, samlande, rådgivare, revansch, religionskrig, regler, oro, otur, offer, missnöje, minne, längtan, långsinthet, kritik, integritet, homo sapiens, föräldrar, förebilder, frågeord, friskolor, framtidsspaning, ensamhet, elverktyg, beredskap …

Och här blandas stort och smått, högt och lågt, ord och bilder. Det här är förordet:

Allsköns blandning
 
Även den här boken består av iakttagelser, funderingar och reflektioner, alla (utom en) på rimmad vers.
   Några av dem hade kunnat ha rubriken Moderna tider. De handlar om sådana företeelser som jag av en eller annan anledning retat mig på eller vid något tillfälle blivit irriterad över. Har man föresatt sig att skriva dagsvers, gäller det ju att snabbt fatta pennan och börja skriva. Risken är annars stor att irritationen går över, innan man får ihop några rim.
   För andra verser kunde rubriken Egenheter ha passat. De handlar om personer. Och jag måste väl erkänna (om än ytterst motvilligt) att några av egenheterna även kan känneteckna mig själv.
   Här finns också en del Trista tankar, nedtecknade när himlen var mörk och tankarna gick vilse och hamnade i dåligt sällskap. Min förhoppning är att om man sätter ord på dem, står de inte ut med exponeringen utan drar sig snabbt tillbaka.
   Men det finns även Ljuspunkter som speglar en mer positiv syn på olika företeelser i tillvaron – ibland till och med utan ironi.
   Och vad gör jag då med alla tiotusentals foton som jag samlat på mig under årens lopp? Tja, några av dem kan jag ju använda som illustrationer här.
     
Vänersborg i november 2019

Christer Hjorth

---

Gå vidare till Några uppslag ur den här boken.

Back to content | Back to main menu